Brugte møbler i høj kvalitet til gode priser

Om Retroen.

Besøg vores 600 kvm showroom hos Retroen i Veksø

Retroen køber, restaurerer og sælger brugte møbler af enhver art; store reolsystemer, høje og lave skænke, kommoder med forskellige antal skuffer, spiseborde med tillægsplader eller hollandsk udtræk, spisestole med og uden armlæn, lænestole med polstring i læder eller møbelstof, sofaborde med eller uden underliggende hylder, og så er der alle de andre typer; chatoller, sminkekommoder, barskabe og vitrineskabe.

Fælles for de brugte møbler er, at de ikke forlader butikken som nye, men normalt kun har minimale brugsspor – selv om der er tale om møbler der har brugt 4 årtier på at suge liv, patina og charme til sig.

Designermøbler, brugte møbler i høj kvalitet

Fælles for de genbrugsmøbler, du finder i Retroen, er en arkitekt bag designet. Det kunne være Hans Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen eller Kai Kristiansen. Men også andre, mere ukendte arkitekter kan have tegnet de brugte møbler. Uanset designer, er de alle udført i rigtig god kvalitet af de dygtigste håndværkere.

Møbelhåndværkerne kunne i 60’erne anvende træsorter, som i dag er under strenge restriktioner, når det kommer til fældning og eksport. Teak, palisander og egetræ er de mest almindelige. De hårde træsorter er specielt velegnede til periodens tynde elegante konstruktioner, hvor møblerne ofte er tappet og limet sammen; der er sjældent behov for en skrue i en samling.

Altid over 700 klargjorte brugte møbler fra hele perioden

Vores 600m2 store showroom i Veksø, lige i udkanten af Storkøbenhavn, er opvarmet, fugtkontrolleret og bugner af flotte retromøbler.

Når du træder ind, ser du alle vores vintage møbler i teak, palisander og eg.
På den ene væg har vi alle vores lænestole, armstole og spisebordsstole stående på hylder, neden for dem finder du vores spiseborde med tillægsplader eller med hollandsk udtræk, og rundt om dem står vores spisebordsstole med eller uden armlæn, i midten har vi fem gange med brugte møbler, som er nyrestaurerede; reoler, kommoder, skænke og på væggen modsat hylderne med lænestole og brugte har vi små effekter som spejle, væghængte sengekommoder, hylder og sideborde – alt sammen i teak, palisander og eg.

Først via værkstedet: 

Brugte møbler skal ikke at være faldefærdige og med fejl og skavanker, men enkelte, aldersrelaterede brugsspor kan sjældent undgås. Brugte møbler er nu engang brugte. Når vi får borde, stole, sofaer og skænke ind, gør vi alt, der skal til, for at brugssporene og de eventuelle fejl er minimale, så de klargjorte møbler stort set fremstår som nye.

Vi har flotte møbler i alle størrelser og træsorter, og hvis du leder efter indretning til hjemmet i 60’ernes fantastiske kvalitet, så er du kommet til det rigtige sted. Vi sørger altid for, at hvert enkelt møbel bliver kælet for, før det forlader vores værksted igen. Ikke kun, fordi brugte møbler skal se ud som nye (det kan nemlig godt være lidt sterilt), men også fordi møbler af god kvalitet kræver en ordentlig behandling – af respekt for arkitekten og møbelsnedkeren, der har lagt sjæl, omtanke og godt design i dem. Og så kan vi lide vores arbejde!

REGISTER

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our Politik for personoplysninger.