Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for genbrug og retro møbler. Det kan være en rigtig god idé at gå på jagt efter et retro møbel, da det kan give dit hjem et personligt præg – og så er det godt for miljøet.

Hvis du overvejer at anskaffe dig et retro møbel, har vi herunder samlet nogle råd, der kan gøre dig klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Undersøg møblets kvalitet og tilstand

En af de mange fordele ved at købe et retro møbel er holdbarheden og kvaliteten. Retro møbler er ofte lavet i kvalitetsmaterialer, der holder i rigtig mange år. Generelt anbefaler vi, at du kigger efter møbler i træsorterne teak, palisander og eg, da det er solide og robuste materialer.

Det er dog alligevel vigtigt at holde sig for øje, at retro møbler har levet et liv og påført sig patina. Du bør derfor altid undersøge møblernes kvalitet og tilstand, så du ikke kommer hjem med et møbel, der ikke lever op til dine forventninger. Du kan for eksempel holde øje med tegn på slid, skader og møblets stabilitet.

Hvis du finder et retro møbel, du kan lide, men opdager fejl eller skader, behøver du ikke fortvivle. Du kan altid undersøge mulighederne for at restaurere dit møbel og få det sat i fin stand. Hvis du ikke har mod på at gøre det selv, findes der masser af muligheder for at få hjælp af en professionel. Du kan for eksempel både få hjælp til reparation, ompolstring, opfriskning af træværk, eftersyn af stel og meget mere hos os.

billede af tre stole og et bord

Sammenlign prisen på retro møbler

Når man er på udkig efter retro møbler, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i, og prissætning kan være en udfordring. 

Når det kommer til prissætning på retro møbler er der mange faktorer, der kan have indflydelse. Det kan være alt fra møblets stand, kvalitet og materiale til møblets mærke og sjældenhed.

Det er derfor altid en god idé at researche på markedet, så du ikke ender med at købe katten i sækken. Det kan du gøre ved at undersøge, hvilken type møbel du står med, og derefter sammenligne priserne på markedet for samme type møbel. På den måde undgår du så vidt muligt at betale overpris for dit retro møbel.

Har du fået mod på at gå på opdagelse efter det gamle guld, har vi hos Retroen i Veksø et 600 m2 stort showroom fyldt med istandsatte retro møbler, primært fra 50erne, 60erne og 70erne, der er lige til at købe. Kom og kig – måske finder du lige præcis det møbel, du drømmer om.

FAQ